СЕЗОННА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ. SEER / SCOP - КАКВО Е ТОВА?

Може да сте чували за директивата за ErP на Европейския съюз. ErP щандове за свързаните с енергопотреблението продукти . Директивата съдържа редица енергийни изисквания за постигане на целите на програмата "20-20-20" през 2020 г.: намаляване на потреблението на първична енергия с 20%, увеличаване на производството на енергия от възобновяеми източници до 20% и намаляване на емисиите на въглероден диоксид с 20%.

Широко известен пример на Директивата за ErP, който бе последван от нашата страна - се намалява използването на крушки с нажежаема жичка и да ги замени с луминесцентни лампи и светодиодни светлинни източници.

Директива ErP предотвратява разпространението на територията на Европейския съюз за електрическо оборудване, което не отговаря на нива на енергийна ефективност. Устройствата, които отговарят на изискванията на стандарта, да получат пропуск за Европейския пазар - на маркировката "СЕ". Ако параметрите на продукта, са значително по-високи от прага на нивото на екологична грамотност организира производството си и да предприемат мерки за ефективно обезвреждане на отпадъците в края на живота, устройството може да бъде обозначена с "качеството на околната среда марка".

Екомаркировка

Целеви продукти за отлично изпълнение и безопасността на околната среда на всички етапи от жизнения цикъл от производството до обезвреждането.

Обхват на електрически продукти, при спазване на екологичните директиви постоянно rashiryaetsya. 01 януари 2013 в Европейския съюз влезе в сила за единица изисквания, свързани с климатични системи с до 12 кВт охладителна мощност (или мощност до 12 кВт, ако продуктът има само въздушно отопление режим).

Компанията Mitsubishi Electric през последните години инвестира сериозно в разработването на нови инструменти и оборудване за производство с модерно технологично оборудване за прилагането на програми за корпоративна «Eco Промените»: Vision Environmental 2021. Тази дългосрочна политика Mitsubishi Electric , формулиран за периода до 2021 г. - когато дружеството ще отбележи своя вековен юбилей - насочена към постигането на значителни резултати в областта на опазването на околната среда. Чрез използването на иновации, компанията планира да намали емисиите на въглероден диоксид с 30% в процеса на производство, и по време на неговото действие. Mitsubishi Electric Corporation е насочена към 30% спад в използването на ресурсите чрез намаляване на размера и теглото на продуктите, както и насърчаване на технологията за обработка на пластмаси на използваните продукти.

По този начин, Mitsubishi Electric Corporation е готова за незабавно участие в екологични инициативи на Европейския съюз. Пример за това са много климатици Mitsubishi Electric състав през 2013 г., която е получила най-висок клас енергийна ефективност "А + +" и "А + + +".

Осъзнавайки, че дори европейските купувачи ще привлечете вниманието не само върху икономиката, но и искат да се направи оценка на качеството на потребителските продукти, компанията публикува повече информация, като например ниво на акустична мощност. Това е цел, акустични параметри на източника на шум, който ви позволява да се изчисли нивото на акустично налягане при всяка точка, като се вземат предвид характеристиките на размножаване, отражение и поглъщане на звуковите вълни. Купувачът може да се сравниразличен климатик ниво на комфорт.

 
Ниво на звуково налягане (db (A)),
ниво на звуково налягане - мярка, която зависи от източника на звук, разстоянието до точката на измерване, както и характеристиките на измервателната система. Това обикновено се използва специална камера с намалено ехо.
 
Sound ниво на мощност (db (A))
на звукова мощност - това е абсолютен акустични характеристики на източника на звука, който е независим от точката на измерване.


Нови функции на енергия: SEER и SCOP

Преди това, производителите използват ефективност съотношение EER и COP енергия. За техните измервания са стандартизирани външни температури: 35 º C - режим на охлаждане и +7 º C - за режим на отопление, както и измерване бяха проведени при максималната мощност на системата. Този подход има няколко недостатъка. Първо, тези температурни точки не отразяват реалните условия eksluatatsii системи в Европа. Второ, ползите от система от инверторен задвижва компресора, способни да работят с частично изпълнение изпъкваха достатъчно ясно, и затова понякога се подценява купувачи.

За да се компенсира по-горе недостатъци, беше решено да се измери ефективността на четири различни външни температури. Освен това, за режим на отопление е взето предвид климатичен пояс, който е трябвало да работи с оборудването. За тази цел, въведени три зони, които имат различно разпределение на градусови часа: топло-, средно-и студени. Освен взети предвид ефективността на инвертора задвижване система при частичен товар и консумация на енергия в не-основните режими: "достигане на стайна температура", "система е изключен, но е в режим на готовност", и т.н.

Охлаждане Сезон

Отоплителен сезон

New стикер показалка енергия

New стикер пуснати в движение в Европа 1ви януари 2013 Тя дава на купувачите информацията по еднакъв начин за обективно сравнение на енергия и шумови характеристики на системите за отопление и охлаждане.

Вместо това, EER и COP на новият производител стикер уточнява сезонни стойности на ефективност: SEER и SCOP, че по-точно отразява реалната картина на HVAC оборудване експлоатационни практики през цялата година в Европейския климат.

(1) класове на енергийна ефективност от А + + + до D. Значение SEER (режим на охлаждане).

(2) Клас на енергийна ефективност.
клас на ефективност на система от индикатори в режим на охлаждане и отопление. 
Според директива ErP да укажете сезонния фактор SCOP е задължително за средния климатичен пояс. В допълнение компанията Mitsubishi Electric предвижда стойности SCOP за топли и студени зони на специален уеб портал.

(3) Номинална вместимост.

(4) Стойността на SEER.

(5) Годишната консумация на електроенергия в режим на охлаждане.

(6) вътрешни и външни устройства ниво на шума . 
Ниво на звукова мощност е обективна характеристика на източника на експозиция на шум и, за разлика от нивото на звуковото налягане е независима от точката на измерване. 
Максимално допустимите стойности са:

Охладителна мощност 
≤ 6 кВт
Охладителна мощност 
> 6 кВт и ≤ 12 кВт
Вътрешно тяло
Външно тяло
Вътрешно тяло
Външно тяло
60 db (A)
65 db (A)
65 db (A)
70 db (A)


(7) Име или търговска марка на производителя.

(8) Име или вид инструмент.

(9) SEER и SCOP.

SEER -. Сезонен коефициент на енергийна ефективност на системата в режим на охлаждане 
SCOP - сезонен коефициент на преобразуване в режим на отопление.

(10) клас на енергийна ефективност от А + + + до D. Значение SCOP (режим на отопление).

(11) Номинална отопление.

(12) Значението на SCOP.

(13) Годишната консумация на електроенергия в режим на отопление.

(14) Климатичните зони.

При изчисляване на сезонния коефициент на трансформация на системата в режим на отопление SCOP взето предвид разпределението на външни температури. За тази цел Европейският съюз е разделен на три климатични зони.

(16) Дата.

Три климатични зони за изчисляване на SCOP

За изчисляване на SCOP за отопление на въздуха в Европа открои три климатични зони: топло ,средни и готини . Според европейското законодателство, за да определите съотношението на сезонна ефективност SCOP се изисква само за средния климатичен пояс.

 

Warm Zone (Атина)
Частично 
зареждане
Температурните условия
Извън
Вътре
сух
мокър
сух
-
-
-
20 ° C
100%
2 ° C
1 ° C
20 ° C
64%
7 ° C
6 ° C
20 ° C
29%
12 ° C
11 ° C
20 ° C

 

В средната зона (Страсбург)
Частично 
зареждане
Температурните условия
Извън
Вътре
сух
мокър
сух
88%
-7 ° C
-8 ° C
20 ° C
54%
2 ° C
1 ° C
20 ° C
35%
7 ° C
6 ° C
20 ° C
15%
12 ° C
11 ° C
20 ° C

 

Cold зона (Хелзинки)
Частично 
зареждане
Температурните условия
Извън
Вътре
сух
мокър
сух
61%
-7 ° C
-8 ° C
20 ° C
37%
2 ° C
1 ° C
20 ° C
24%
7 ° C
6 ° C
20 ° C
11%
12 ° C
11 ° C
20 ° C